4 mei 2017

Ochtendstilte

27 mei 2016

Sunny day at the beach

13235642_10208962485926572_2035046515827236272_o

23 mei 2016

Falasarna Rocks

untitled shoot-160512-0901

21 mei 2016

Rock Star in outer space

untitled shoot-160510-0617

19 maart 2015

Test Lanparte Gimbal HHG-01 – voor Gopro en Smartphone

Stabiele video met je smartphone

Voor Fotovideoretail testten we de Lanparte Gimbal HHG-01. Deze gimbal is bedoeld voor het maken van stabiele video-opnames met een smartphone of een Gopro Hero Actioncamera.
Test Lanparte Gimbal HHG-01
Een gimbal is een gyroscoop-achtig apparaat met twee of drie assen dat er voor kan zorgen dat een camera stabiel blijft, ondanks de bewegingen van de cameraman of -vrouw. De eerste gimbals voor video werden een paar jaar geleden geïntroduceerd en kostten vele duizenden euro’s. Deze apparaten werden gemaakt voor de grotere videocamera’s of spiegelreflexcamera’s.
Deze techniek van de gimbals wordt nu meer en meer toegepast. De prijzen worden steeds aantrekkelijker en ze worden nu ook gemaakt voor kleinere camera’s. De Lanparte HHG-01 is de eerste gimbal die gebruikt kan worden om een normale smartphone of een Gopro actioncamera te stabiliseren.

Test Lanparte HHG-01 gimbal

Het gebruik van de Lanparte Gimbal is uiterst eenvoudig. Na het uitpakken kan iedereen direct met de gimbal aan de slag. Het enige wat je moet doen is de smartphone (of Gopro) redelijk uitgebalanceerd in de gimbal ophangen. Dit is zeer eenvoudig. Daarna is het een kwestie van de gimbal aanzetten, de gimbal wordt automatisch gekalibreerd en de camera hangt meteen horizontaal. En deze blijft ook horizontaal hangen!
We kunnen een uitgebreid verhaal maken over het testen van deze gimbal, maar het meest sprekende is uiteraard het resultaat. Dit resultaat van onze test hebben we in een video samengevat.

Deze korte video is het resultaat van de test en een vergelijking tussen video mét en zonder de Lanparte Gimbal HHG-01.

Een onderdeel van deze test was om de Lanparte gimbal te laten gebruiken door mensen zonder camera-ervaring. Na een korte introductie van de gimbal (slechts enkele minuten) werden er door deze onervaren mensen opnames gemaakt. Deze opnames zijn te zien bij het skiën en bij de skate-baan.

Voor meer info over dit leuke apparaatje, zie deze video.

4 november 2014

Pier Scheveningen

pier scheveningen

1 juli 2014

Druppels fotograferen

Er zijn twee soorten fotografen; zij die druppels willen fotograferen en zij die dat al gedaan hebben

Druppelfotografie

Zolang fotografie bestaat worden fotografen geïnspireerd door water. Water kent vele fotogenieke verschijningsvormen; aan het strand, een waterval, regen en reflecties in water of ijs. En een foto die elke fotograaf wel eens probeert te maken is de foto van een druppel: een druppel op een CD, een druppel aan een takje of bloem, of een vallende druppel. Water inspireert altijd.
Omdat iedere fotograaf een poging waagt zijn er veel voorbeelden van druppelfoto’s. Daardoor hoor je soms dat een foto van een druppel niet origineel is, maar laat je daardoor niet weerhouden. Het fotograferen van druppels is een mooie manier om verschillende technieken te leren en jouw creativiteit te ontwikkelen. En met een beetje geluk houd je er nog een hele mooie plaat aan over.

Druppels fotograferen

Druppels fotograferen, de eerste druppel stuitert terug en de tweede druppel crasht er op


====> Lees meer »


Volg ons op LinkedIn
Volg ons op twitter
Abonneer (RSS Feed)
Volg ons op Facebook