10 favoriete sites voor bruidsreportages

Bruidsfotografie beste website huwelijksfoto's

Als je als fotograaf een bruidsreportage moet maken, is het altijd goed om een beetje inspiratie op te doen bij anderen. Uiteraard niet om ze na te doen, maar gewoon om ideeën op te doen. Zo heb ik altijd een berg websites van bruidsfotografen die ik vaak volg, in mijn RSS-reader staan. Hieronder zal ik een paar van mijn favorieten in bruidsfotografie opsommen. Ze zijn zeker een bezoekje waard:

Kevin Beasley. Leuke en aparte trouwfoto’s. Als één van de weinigen maakt hij veelvuldig gebruik van een fisheye. Zeker bij de reeks “preparation” levert dat bijzondere beelden op. Maar het meest aansprekende werk is toch wel het fotograferen van bruiden onder water
http://www.kevinbeasley.com/

Tatiana Garanina. Een amerikaanse bruidsfotografe die ook in Rusland een kantoor schijnt te hebben. Ze is creatief, vooral door aparte beelduitsnede en haar kleurgebruik. Ook deze fotografe experimenteert bij trouwfoto’s veel met de fisheye. Ze heeft ook een hele mooie site.
http://happydayphoto.com/

David Ziser. Een echte ouwe rot in het vak. Hij wisselt zijn weblog af met trouwfoto’s uit de oude doos met heel veel achtergrond informatie voor een bruidsfotograaf, maar ook fotografie in het algemeen. Deze mag je niet missen. Zeker als je van strobist-werk houdt.
http://digitalprotalk.blogspot.com/

Crash Taylor. Een eigenzinnige stijl, met name in het kleurgebruik.
http://www.crashtaylorblog.com/

The Becker. Een fotograaf uit California die naast bruidsreportages ook veel ander werk laat zien. Hij heeft vaak een mooie sfeer in zijn foto’s en concentreert zich veelal op details in een trouwfoto.
http://blog.thebecker.com/

bebb Studios. Stijl- en sfeervol. Ze maken vaak gebruik van aparte uitsnedes en gebruiken het hele scala van zwart/wit tot cross processing.
http://bebbblog.com/

Apertura. Twee fotografen die een geheel eigen stijl hebben. Sterk in reportage-sfeer, waarbij ze het hele verhaal van een bruiloft vertellen. Ze zijn ook niet vies van een creatief gebruik van flits met kleurtjes (strobist)
http://livebooks.aperturaphoto.com/

Jasmine Star. Mijn favoriet!. In een paar jaar tijd heeft ze zich een eigen plek verovert in de Amerikaanse bruidsmarkt. Vooral het gebruik van weinig scherptediepte vind ik fantastisch in haar werk.
http://www.jasminestarblog.com/

Pieter van Impe. Een zuiderbuur die een heerlijke ongedwongen sfeer in zijn reportages weet neer te zetten. Vooral de verlovingssessies buiten vind ik heel gaaf om te zien. Veel oog voor detail.
http://www.fotografie-vanimpe.be/blog

The image is found. Dit Amerikaans koppel geeft de indruk dat ze de tweede shooter zijn op een bruiloft. Je ziet dan ook veel foto’s met een “behind the scene”-sfeer. En ze bruisen van de knettergekke ideeën!
http://www.theblogisfound.com/

En als jullie nog aanvullingen hebben, hoor ik dat graag.

reacties

inklappen Rob
26-11-2009

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel Mark Kuipers (uit Maastricht). Te bekijken via http://www.markkuipers.nl en http://www.debruiloften.nl

 
inklappen Vaans
26-11-2009

Dat is inderdaad een mooie aanvulling op mijn lijstje. Ik hou wel van die semi-sneaky shots in een reportage-stijl. Mooie details ook.

 

Schrijf een reactie


Naam (required)
E-mail (verplicht - wordt niet publiek gemaakt!)
Jouw website


Volg ons op LinkedIn
Volg ons op twitter
Abonneer (RSS Feed)
Volg ons op Facebook