Wim Jenniskens: Een fotograaf met een bijzondere kijk

Foto Wim JenniskensIk moest deze week een klein klusje uitvoeren voor de website van een collega fotograaf van Fotoclub Blerick (Venlo – Limburg): Wim Jenniskens. En dat is op zich niets bijzonders, want daar kom ik wel vaker. Wat wel bijzonder is, is zijn werk en zijn blik op fotografie. Het is een Limburgse fotograaf met veel ervaring, een aparte, soms wat vreemde stijl en hij kan als geen ander een idee langdurig en tot in de puntjes uitwerken. En het mooiste is: hij maakt niet zelden een foto met humor. En dat is iets wat ik graag in een foto zoek. Gezocht en gevonden 🙂
En bij het bijwerken van wat technische dingetjes viel mijn oog op een foto van hem.

Deze foto maakte me dusdanig aan het lachen dat ik het de moeite waard vond om hem hier ook een klein beetje in het zonnetje te zetten:


Mocht je ooit interesse hebben in een hele interessante workshop over Zeggingskracht in de fotografie, dan moet je echt bij hem zijn. Er zijn maar weinig mensen die je zo duidelijk kunnen bijbrengen wat zeggingskracht is. Een echte aanrader!!
Een sprekend voorbeeld van zeggingskracht in de fotografie is bovenstaande foto van hem. Probeer je eens voor te stellen op hoeveel manieren je deze foto kunt uitleggen. En hoeveel daarvan zullen afwijken van de beleving die de maker heeft bedoeld? Dát… is zeggingskracht!

Een mooie quote van Wim over bewerkingen in de fotografie: Als iemand zegt “Dat bewerken kun je toch geen fotograferen meer noemen” dan is zijn antwoord: “Voor mijn part noem je het punikken, maakt mij niets uit. Het gaat om het resultaat!”
🙂 Heerlijk!

reacties

inklappen Wim Jenniskens
8-1-2010

Hallo Vaans,

Ja, boeiend om te zien hoe anderen mijn fotografie ervaren. Daar is zo’n weblog natuurlijk prima geschikt voor. Ik ben benieuwd naar meerdere reakties. Alles is welkom!

Wim

 
inklappen THeo
12-1-2010

Wim Jennisken heeft een aantal malen bij fotokringen Geleen gejureerd en alle leden vonden dat prettig.
Hij heeft een open vizier en niets is te gek.
Aan het eind van de avond liet hij werk van zich zelf zien en dat is verrassend, Ik herinner me een foto van chinees eten in zo’n doorzichtig bakje, zag er van kortbij verrassend anders uit.

Theo

 
inklappen Vaans
12-1-2010

Ja, maar dat doet hij alleen maar omdat hij niet vaak chinees krijgt. Het is een soort herinnering 🙂 🙂

 

Schrijf een reactie


Naam (required)
E-mail (verplicht - wordt niet publiek gemaakt!)
Jouw website


Volg ons op LinkedIn
Volg ons op twitter
Abonneer (RSS Feed)
Volg ons op Facebook