Gare Guillemins in Luik

Afgelopen donderdag zijn we met een paar cameramaten en een -matin naar Luik getogen om daar het nieuwe treinstation te bekijken, en natuurlijk een paar mooie foto’s te trekken.  Zo heel nieuw is het nieuwe station overigens ook niet; ze zijn er al jaren mee bezig. En zoals het een zuiderling betaamt, kan het ook nog wel een paar weekjes op zich laten wachten voordat het klaar is 😉
Als je van archtitectuur met mooie lijnen en mooi licht houdt, moet je er zeker eens heen gaan. Overal waar je kijkt, vind je andere lijnen en composities. Elk standpunt levert je weer een andere foto op. Tip: neem je statief mee als je er heen gaat. Ik ga zeker nog een keer terug. Een keer met het ochtendlicht, nog een keer in het blauwe uurtje, een keer voor panoramas, zeven keer voor de prachtige mensen die je er ziet…. Waarom gaat er geen TGV vanuit Venlo naar Luik?

Station Luik

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn; het station is ontworpen door de weredberoemde architect Santiago Calatrava.

De rest van Gare Gullemins in Luik

reacties

inklappen Chantal Heusschen
12-11-2009

Prachtige foto van dit station! ‘k Ga binnenkort ook een poging wagen om daar wat platen te schieten. Heb je daar trouwens toestemming nodig om te fotograferen??
Groeten, Chantal Heusschen

 
inklappen Vaans
12-11-2009

Ik heb wel eens gehoord dat je formeel wel een toestemming nodig hebt. ik vermoed dat dat alleen is om in sommige omstandigheden een mogelijkheid te hebben om mensen te weren.
Wij hadden geen toestemming gevraagd. Er loopt veel bewaking rond, maar niemand die ons een strobreed in de weg legde. Ook het gebruik van statieven was geen enkel probleem.

 

Schrijf een reactie


Naam (required)
E-mail (verplicht - wordt niet publiek gemaakt!)
Jouw website


Volg ons op LinkedIn
Volg ons op twitter
Abonneer (RSS Feed)
Volg ons op Facebook