Een weekje fotograferen in Engeland

Net terug van een weekje fotograferen in Engeland. Het was eigenlijk de bedoeling om architectuur in Frankfurt vast te gaan leggen op de gevoelige plaat, maar een grote beurs gooide roet in het eten, waardoor we zijn uitgeweken naar de zuidkust van Engeland. Een schitterend gebied met prachtige landschappen. Voor elke fotograaf een aanrader om een keer heen te gaan. Vooral als je van landschappen houdt.
Nu is landschapsfotografie niet bepaald mijn favoriete onderdeel van de fotografie. Maar ook zonder de camera te gebruiken, kun je daar al volop genieten.

Onderstaande foto vind ik een geslaagd voorbeeld van wat je kunt doen met tegenlicht. Ik probeer zo vaak als mogelijk op te letten op wat er mogelijk is met tegenlicht en ik ben dan ook helemaal gek op silhouetten. Bij deze was het vooral het glas bier (wat je in Engeland nogal eens tegenkomt) wat de foto maakt. Het lijkt op een trucje met Photoshop, maar niets is minder waar. Met de juiste instellingen, komt deze zó uit de camera rollen.

Genieten van een Biertje

Schrijf een reactie


Naam (required)
E-mail (verplicht - wordt niet publiek gemaakt!)
Jouw website


Volg ons op LinkedIn
Volg ons op twitter
Abonneer (RSS Feed)
Volg ons op Facebook